Jednoduchý recept na Skořicové francouzské tousty

Francouzský toust - recept
Foto: Pixabay

Máme pro vás rodinný recept na víkend, při kterém vám mohou pomáhat i děti! Milujete francouzské toasty? V tomto receptu se spojí všechny lahodné chutě: od kokosového oleje po skořici. Nejlepší na něm je, že je jako stvořený pro vícegenerační vaření. Věřte, že neodoláte a budete si chtít ještě přidat.

Příprava: 5 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Francouzský toust - recept

Recept:

    2 velká vejce z pastevního chovu

    2 šálky plnotučného (nebo nízkotučného) bio mléka

    ½ lžičky mleté skořice nebo podle chuti

    plátky celozrnného chleba

    1 lžička syrového bio kokosového oleje

    1 lžička vanilky

    javorový sirup na pokapání toustu

Děti mohou připravit: Dvě vejce rozklepněte do misky s plochým dnem. Důkladně zašlehejte mléko, vanilku a skořici. Namočte plátky chleba – jeden po druhém – do vaječné směsi v misce. Namočte je z obou stran. V případě potřeby je namáčejte znovu, dokud chleby nejsou nasáklé.

Dospělí pak tousty dokončí: Mezitím rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na střední teplotu. Přidejte kokosový olej. Na pánev položte namočené plátky chleba. Smažte 2½-3 minuty z každé strany nebo dokud obě strany nezískají zlatohnědou barvu.

 Tip redakce: Tousty můžete pokapat javorovým sirupem a přidat jahody, borůvky, nebo jiné ovoce.

Zdroj: Thirdage

Další články z této rubriky

Marokánky.gutentor-overlay

Marokánky podle Josefa Maršálka

Vánoce se kvapem blíží a vy marně sháníte inspiraci na to, jaké cukroví letos připravit a vyrazit jím rodině i…
Šípkový čaj.gutentor-overlay

Šípky a jejich účinky

Nasbírali jste si letos také zásobu šípku, ale nevíte, co s ním? Nebo chcete zjistit pro další léta, jak na…
Ženu bolí v krku.gutentor-overlay

4 domácí recepty na bolení v krku

Škrábání v krku bývá prvním indikátorem toho, že organismus bojuje s nemocí. Když začnete řešit své zdraví hned při prvních…
gutentor-overlay

Zelná sarma od Veroniky Architeva

Sama Veronika k tomuto pokrmu říká: „Tohle je jedno z mých oblíbených jídel od mýho muže. Bulharská SARMA, ale z…
Prázdný špinavý talíř.gutentor-overlay

Dejte si pozor, co doma sníte!

Moje babi milovala omáčky – k velké nelibosti mé mámy, její dcery, která pokrmy tohoto typu z duše nenáviděla. Zbytek…
Buchty Josefa Maršálkagutentor-overlay

Buchty od Josefa Maršálka

Se svolením Josefa Maršálka vám tuto sobotu přinášíme recept na jeho neodolatelné a vynikající buchty! Jejich příprava je snadná, a…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*