Skořicové sušenky podle Mirky van Gils Slavíkové

Skořicové sušenky podle Mirky van Gils Slavíkové
Foto: Mirka van Gils Slavíková.

Recept od světoznámé cukrářky Mirky van Gils Slavíkové na výtečné domácí skořicové sušenky. Vůně skořice provoní pečení a po sušenkách se jen zapráší.

Mirka van Gils Slavíková

Česká cukrářka, držitelka francouzského titulu Professeur en Sucre d’Art. Vítězka soutěže Velká cena Paříže v přípravě svatebního dortu Croquembouche.

Založila cukrárnu v Jihoafrické republice a následně v Kalifornii. Studovala na prestižních zahraničních školách. Vytvářela dorty pro Karla Gotta, Daniela Craiga, Angelu Merkelovou i Condoleezzu Riceovou.

Nyní žije v Holandsku, kde pracuje na svých knihách, a občas vyráží na světové soutěže. V roce 2013 získala zlatou mediali v Basileji. Velmi často se vrací do České republiky. Stala se hlavní porotkyní v pořadu České televize Peče celá země.

Vydala knihy Vůně chleba, V hlavní roli chřest, Dezerty jedna báseň, Cheesecakes nebo Kouzlo dezertů.

Pokud se chcete přiučit jejímu umění, můžete absolvovat její videokurzy.
Foto: Mirka van Gils Slavíková.

Kupte si její nejnovější knihu
Mirka van Gils Slavíková
Skořicové sušenky podle Mirky van Gils Slavíkové

Skořicové sušenky

Mirka van Gils Slavíková
Vytisknout

Suroviny
  

  • 225 g tmavě hnědého cukru
  • 320 g hladké mouky
  • 150 g měkkého másla
  • 75 g celých mandlí, strouhaných nahrubo
  • 13 g mleté skořice
  • 1 g vanilky
  • nastrouhaná kůra z pomeranče
  • 3 g kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 32 g plnotučného mléka
  • 1,5 g jedlé sody
  • 2 g soli
  • vejce na potření

Bílková glazura

  • 1 bílek
  • 150–170 g moučkového cukru

Postup
 

  • Máslo, cukr, vejce, sůl, nastrouhanou pomerančovou kůru, mléko a koření utřeme. Do utřené hmoty vsypeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a nastrouhané mandle. Vymícháme těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici.
  • Druhý den vyválíme a vykrájíme sušenky, které klademe na plech. Potřeme vejcem. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 8 minut.
  • Sušenky můžeme zdobit jako perníčky nebo polít čokoládou. Ale lze je i naplnit skořicovým krémem.

Bílková glazura

  • Veškeré suroviny utřeme do glazury.

Poznámky

Foto: Mirka van Gils Slavíková.

Zdroj: Mirka van Gils Slavíková (autorské dílo)

Další články z této rubriky

Žemlovka jako od babičkygutentor-overlay

Žemlovka jako od babičky

Někteří toto jídlo milují, jiní jej nenávidějí. U té druhé části, která nemá žemlovku ráda, určitě tato antipatie pochází ze…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*