3 jídla, která připravíte do půl hodiny

3 jídla, která připravíte do půl hodiny
Foto: Freepik

Znáte ten pocit, když dorazíte pozdě domů, hladoví, a zoufale se vám nechce do přípravy čehokoliv složitého k snědku? Máme pro vás pár jednoduchých receptů.

Těstoviny s čerstvými rajčaty

Petra Matějková
Porcí 2 porce
Vytisknout

Suroviny
  

  • 100 g těstovin
  • 4 větší rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • pár kapek olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup
 

  • Těstoviny uvařte doměkka, slijte a nechte v původním horkém hrnci. Zakápněte olivovým olejem.
  • Prolisujte česnek a nasypte ho k těstovinám (pokud jste citliví na syrový česnek, můžete ho lehce orestovat).
  • Přidejte rajčata nakrájená na osminky.
  • Dochuťte podle chuti.

Poznámky

Tip: pro výraznější chuť můžete přidat i rukolu natrhanou na kousky.

Frittata

Petra Matějková
Porcí 2 porce
Vytisknout

Suroviny
  

  • 4 vajíčka
  • 2 brambory
  • 100 g šunky (nebo libové klobásy, případně uzené maso)
  • 100 ml smetany
  • 100 g výraznějšího sýra (niva, comté, …)
  • 1 jarní cibulka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup
 

  • Brambory nakrájejte na tenké plátky, opečte dozlatova na lžíci oleje a přidejte k nim na malé kousky nakrájenou uzeninu. Osolte a opepřete.
  • Vejce prošlehejte se smetanou, osolte a opepřete.
  • Sýr nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kostičky.
  • Jakmile jsou brambory opečené, odstavte pánev z plotny, posypte je sýrem a zalijte vaječnou směsí.
  • Dejte péct do středně vyhřáté trouby a pečte, dokud nebude hmota na pohled pevná.

Poznámky

Podávejte posypané najemno nakrájenou jarní cibulkou.

Panini caprese

Petra Matějková
Porcí 2 porce
Vytisknout

Suroviny
  

  • 100 g mozzarelly
  • 1 velké rajče
  • bazalkové pesto
  • 2 ciabatty nebo bílé bagetky

Postup
 

  • Pečivo rozkrojte napůl.
  • Každou z polovin lehce potřete bazalkovým pestem.
  • Dovnitř naskládejte na plátky nakrájenou mozzarellu a rajčata.
  • Přiklopte a zapečte v kontaktním grilu.

Zdroj: Petra Matějková (autorské dílo), soukromý archiv autorky

Další články z této rubriky

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*