![3_jidla_ktera_pripravite_do_pul_hodiny_asenior_senior_petra_frp (002) 3 jídla, která připravíte do půl hodiny](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2023/11/3_jidla_ktera_pripravite_do_pul_hodiny_asenior_senior_petra_frp-002-678x381.jpg)
Znáte ten pocit, když dorazíte pozdě domů, hladoví, a zoufale se vám nechce do přípravy čehokoliv složitého k snědku? Máme pro vás pár jednoduchých receptů.
Těstoviny s čerstvými rajčaty
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 100 g těstovin
- 4 větší rajčata
- 1 stroužek česneku
- pár kapek olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Těstoviny uvařte doměkka, slijte a nechte v původním horkém hrnci. Zakápněte olivovým olejem.
- Prolisujte česnek a nasypte ho k těstovinám (pokud jste citliví na syrový česnek, můžete ho lehce orestovat).
- Přidejte rajčata nakrájená na osminky.
- Dochuťte podle chuti.
Poznámky
Tip: pro výraznější chuť můžete přidat i rukolu natrhanou na kousky.
![Krájení zeleniny.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2021/09/recepty_asenior_freepik.jpg)
Lehké obědy na výlet i do práce
Vyrazit kamkoliv s obědem v krabičce a nemuset se ohlížet na cenu a nabídku restaurací…
Číst dáleFrittata
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 4 vajíčka
- 2 brambory
- 100 g šunky (nebo libové klobásy, případně uzené maso)
- 100 ml smetany
- 100 g výraznějšího sýra (niva, comté, …)
- 1 jarní cibulka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Brambory nakrájejte na tenké plátky, opečte dozlatova na lžíci oleje a přidejte k nim na malé kousky nakrájenou uzeninu. Osolte a opepřete.
- Vejce prošlehejte se smetanou, osolte a opepřete.
- Sýr nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kostičky.
- Jakmile jsou brambory opečené, odstavte pánev z plotny, posypte je sýrem a zalijte vaječnou směsí.
- Dejte péct do středně vyhřáté trouby a pečte, dokud nebude hmota na pohled pevná.
Poznámky
Podávejte posypané najemno nakrájenou jarní cibulkou.
![Rychlé občerstvení pro návštěvy.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2021/12/rychle_obcerstveni_senior_asenior_zelenina_dip_omacka_pxb.jpg)
Co s odřezky zeleniny? Využijte je na maximum!
Při každém vaření vzniká spousta odpadu. Některý ale nemusí končit v popelnici. Třeba odřezky a…
Číst dálePanini caprese
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 100 g mozzarelly
- 1 velké rajče
- bazalkové pesto
- 2 ciabatty nebo bílé bagetky
Postup
- Pečivo rozkrojte napůl.
- Každou z polovin lehce potřete bazalkovým pestem.
- Dovnitř naskládejte na plátky nakrájenou mozzarellu a rajčata.
- Přiklopte a zapečte v kontaktním grilu.
Zdroj: Petra Matějková (autorské dílo), soukromý archiv autorky
Buďte první kdo přidá komentář