Recept – Vejce Masala Bhurji

recept_indicke_vejce_Masala_Bhurji_senior_asenior
Foto: Pixabay

Vejce Bhurji, známé také jako Anda Bhurji, jsou pikantní a aromatický pokrm s míchanými vejci v indickém stylu, který je poměrně známý v ulicích severní a západní Indie. Je snadný na přípravu, zdravý a chutný.

Doba přípravy 15 minut

Kuchyně: indická

4 porce

recept_indicke_vejce_Masala_Bhurji_senior_asenior

    ⅓ šálku jogurtu

    1 lžička pikantního chilli

    ½ lžičky koriandr

    ⅓ lžičky kurkumy

    1 polévková lžíce kečupu (skvěle funguje pálivý a sladký z maggi)

    1 lžička zázvorovo-česnekové pasty (místo zázvorové a česnekové pasty můžete použít zázvor a česnek)

    ½ lžičky pepře

    1 lžička soli

Foto: Pixabay

Na smažení:

2 lžíce oleje

1 lžička kmínu

1 malá cibule nakrájená nadrobno nebo ½ velké cibule

2 zelené chilli papričky nebo 1 paprička jalapeňo

1 červená a žlutá paprika, nakrájené na plátky

1 lžička garam masaly

6 velkých vajec

sůl

Na ozdobení nasekaný koriandr

Postup:

Do mísy dejte jogurt, červené chilli, koriandr,  kurkumu, kečup, zázvorovou a česnekovou pastu, pepř a sůl. Promíchejte a dejte stranou. Místo zázvorové a česnekové pasty můžete použít zázvor a česnek

Příprava vaječné bhurji

Vezměte velkou pánev, rozehřejte a nechte na ni  zhnědnout kmín. Přidejte cibuli a jalapeňo nebo zelené chilli papričky. Dobře osmahněte asi dvě minuty nebo dokud cibule nezměkne. Poté přidejte jogurtovou směs. Tuto směs velmi dobře prohřejte na mírném až středním ohni. Prohřátí trvá asi 5-7 minut. Jakmile uvidíte, že z pasty vytéká olej, přidejte papriku a minutu ji restujte. Přikryjte a nechte vařit na středním ohni asi 2 minuty. Po dvou minutách zkontrolujte, přidejte ⅓ šálku vody, přikryjte a opět vařte asi 3-5 minut nebo dokud papriky nezměknou. Přidejte koření garam masalu.

Paprikovou směs odsuňte stranou. Vlijte vejce, posypte je trochou soli a dobře promíchejte. Pokračujte v míchání, dokud se všechna vejce neuvaří. Vařte je tak dlouho, jak máte rádi. Přimíchejte papriky k vejcím a dobře promíchejte.

Ozdobte koriandrem.

Tip redakce: koření garam masalu běžně šeženete v obchodech i na internetu

Zdroj: redakce- Justýna Malásková, Whiskaffair.com

Další články z této rubriky

Marokánky.gutentor-overlay

Marokánky podle Josefa Maršálka

Vánoce se kvapem blíží a vy marně sháníte inspiraci na to, jaké cukroví letos připravit a vyrazit jím rodině i…
Šípkový čaj.gutentor-overlay

Šípky a jejich účinky

Nasbírali jste si letos také zásobu šípku, ale nevíte, co s ním? Nebo chcete zjistit pro další léta, jak na…
Ženu bolí v krku.gutentor-overlay

4 domácí recepty na bolení v krku

Škrábání v krku bývá prvním indikátorem toho, že organismus bojuje s nemocí. Když začnete řešit své zdraví hned při prvních…
gutentor-overlay

Zelná sarma od Veroniky Architeva

Sama Veronika k tomuto pokrmu říká: „Tohle je jedno z mých oblíbených jídel od mýho muže. Bulharská SARMA, ale z…
Prázdný špinavý talíř.gutentor-overlay

Dejte si pozor, co doma sníte!

Moje babi milovala omáčky – k velké nelibosti mé mámy, její dcery, která pokrmy tohoto typu z duše nenáviděla. Zbytek…
Buchty Josefa Maršálkagutentor-overlay

Buchty od Josefa Maršálka

Se svolením Josefa Maršálka vám tuto sobotu přinášíme recept na jeho neodolatelné a vynikající buchty! Jejich příprava je snadná, a…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*