Čokoládová pomazánka od Josefa Maršálka

Josef Maršálek, kniha moderní česká cukrařina a Moje sváteční pečení.
Foto: Josef Maršálek

Dnes vám chceme ve spolupráci s předním cukrářem Josefem Maršálkem, kterého znáte z pořadů Peče celá země a Napečeno, nejen představit recept na výbornou čokoládovou pomazánku, ale také vám dát možnost objednat si jeho nově vydanou knihu Moje sváteční pečení. Jak objednat knihu se slevou a dopravou zdarma, se dočtete níže v textu.

Josef Maršálek, kniha moderní česká cukrařina a Moje sváteční pečení.

Josef Maršálek: Cukrář, filantrop, životní filozof a bohém

Narodil se do velké rodiny žijící v malé vesničce. Na pekaře a cukráře se vyučil až po dokončení studia na gymnáziu. Během dálkového studia vysoké školy hotelové začal pracovat v zahraničí, nejprve v Bathu, ke konci studií pak v Londýně. Během sedmi let práce v Anglii se vypracoval a získal ocenění kuchař roku a manažer roku.
Jako šéfcukrář londýnského obchodního domu Harrods pekl pro královnu Alžbětu a královskou rodinu, pro Karla Lagerfelda, Lady Gaga či Eltona Johna, ale také pro Baracka Obamu, v Indii pak pro mahárádže nebo filmové hvězdy Bollywoodux.
V roce 2018 se vrátil ze zahraničí do Prahy, kde provozoval CakeShop Prague. Je spoluzakladatelem firmy Fat Brothers.
V roce 2020 se stal porotcem v pořadu České televize Peče celá země. Vidět jste jej mohli také v pořadu Napečeno, který rovněž vysílala Česká televize.

Josef Maršálek, kniha moderní česká cukrařina a Moje sváteční pečení.
Foto: instagram Josef Maršálek Křest knihy Moderní česká cukrařina s Lucii Bílou a Terezeou Bebarovou.

V únoru letošního roku vyšla Josefu Maršálkovi kniha Moderní česká cukrařina, kterou křtila kmotra Lucie Bílá a Tereza Bebarová, a jež je v současné době nominována na Knihu roku.

S odstupem pouhých několika měsíců od Moderní české cukrařiny právě vychází kuchařka Moje sváteční pečení, úžasná kniha plná stylových receptů a nečekaných chutí, doplněná nádhernými fotografiemi Marie Bartošové.

V šedesáti unikátních receptech inspirovaných dětstvím, zážitky z cest i aktuálními světovými trendy vám Josef ukáže, jak z klasického cukroví udělat něco výjimečného. Provede vás adventem, štědrovečerním týdnem a sváteční pečení a rozloučí se s vámi kolem Tří králů.

Mém svátečním pečení rozhodně nechybějí ani Josefovy tajné tipy, takže společně zvládnete špičkovou cukrařinu přímo u vás doma. Stačí se do toho pustit – jak říká Josef Maršálek – sladce, s láskou a společně!

Knihy Moje sváteční pečení a Moderní česká cukrařina můžete objednat na e-shopu Albatros. Pokud to stihnete do 8. 10. a při objednání zadáte kód CUKRAR, získáte 10% slevu a poštovné zdarma.

Josef Maršálek, kniha moderní česká cukrařina a Moje sváteční pečení.

Čokoládová pomazánka

Josef Maršálek
Celková doba 30 minutes
Vytisknout

Suroviny
  

  • 220 g hořké čokolády zhruba 60%
  • 100 g medu
  • 150 g smetany 33%
  • 30 g másla
  • 65 g oleje olivového, pekanového či arašídového

Postup
 

  • Smetanu přivedeme k varu společně s medem, a také máslem, a vařící nalejeme na čokoládu. Necháme asi 5 min. povolit, a poté ruční metlou vymícháme dohladka.
  • Po částech zašleháme olej.
  • Ještě teplou pomazánkou naplníme sklenice s víkem a uzavřeme. Necháme vychladnout. Skladujeme v lednici a snažíme se nesníst vše najednou 😉 – a věřte nám, že tento krok je na celém receptu to nejtěžší 😉.

Poznámky

Foto: Josef Maršálek

Další články z této rubriky

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*