Foto: Pixabay
Tembleque je kokosový dezertní pudink z Portorika. Je to jeden z nejoblíbenějších dezertů v portorické kuchyni. Tembleque v překladu znamená „peroutka“. Je to pudink, který se rozplývá v ústech.
Čas: 15 minut
Počet porcí: 4-6
Suroviny:
1/2 plechovky kokosového krému/smetany
2 1⁄2 šálku mléka
1⁄2 šálku kukuřičného škrobu
4 lžíce cukru
1 lžička vanilky
Kokosové vločky a skořice podle chuti na ozdobu
Foto: Pixabay
Příprava:
V hrnci smíchejte mléko, kokosový krém, kukuřičný škrob, vanilku a cukr. Velmi dobře promíchejte.
Za neustálého míchání vařte na středním stupni, dokud směs nezačne vřít.
Nechte ještě několik minut vařit, dokud puding nezhoustne – stále míchejte.
Nalijte do dezertních košíčků nebo do formy.
Nechte vychladnout při pokojové teplotě a poté uložte do chladničky.
Před podáváním dozdobte skořicí a kokosovými vločkami.
Zdroj: redakce – Justýna Malásková, Thespruce.com
Další články z této rubriky
Voda s citronem nabízí nejen osvěžení, ale i řadu zdravotních benefitů, jako je podpora imunity, zlepšení trávení a ochrana před…
Dokonalá bramborová kaše musí být krémová a bez hrudek. V žádném případě by neměla připomínat lepidlo. Jak ji ale připravit?…
Zavařené třešně, zavařené okurky, zavařené maso… Už jste ale někdy slyšeli o zavařených bramborách? Zavařené brambory vám skvěle poslouží během…
Cuketové hranolky jsou mnohem zdravější než ty klasické. Nemusíte je totiž smažit. Přesto jsou křupavé a velmi chutné. Konzumovat je…
Nevíte, jaký dezert k nedělnímu obědu? Vsaďte na klasiku – luxusní bábovku
Smažená vajíčka zvládne připravit každý. Výborná smažená vajíčka jen někdo. Ukážeme vám, jak vaří míchaná vajíčka Gordon Ramsay i Zdeněk…
Chcete ochutnat buchtu, která svou luxusní chutí a bohatou texturou předčí všechny vaše očekávání? Připravte se na sladké pokušení, které…
Korejský okurkový salát je nejen osvěžující a chutný, ale také přináší řadu zdravotních benefitů.
Zvoní zvonek a za dveřmi se objevila nečekaná návštěva. Jenže dorazila ve chvíli, kdy nemáte upečenou buchtu a vy teď…
Křehké těsto, lehký krém a jahody, co víc si přát jako dezert. Recept na jahodový koláč od Josefa Maršálka, světoznámého…
Buďte první kdo přidá komentář