Tembleque – kokosový desertní pudink z Portorika

kokosovy_puding_Tembleque
Foto: Pixabay

Tembleque je kokosový dezertní pudink z Portorika. Je to jeden z nejoblíbenějších dezertů v portorické kuchyni. Tembleque v překladu znamená „peroutka“. Je to pudink, který se rozplývá v ústech.

Čas: 15 minut

Počet porcí: 4-6

kokosovy_puding_Tembleque

Suroviny:

1/2 plechovky kokosového krému/smetany

2 1⁄2 šálku mléka

1⁄2 šálku kukuřičného škrobu

4 lžíce cukru

1 lžička vanilky 

Kokosové vločky a skořice podle chuti na ozdobu

Foto: Pixabay

Příprava:

V hrnci smíchejte mléko, kokosový krém, kukuřičný škrob, vanilku a cukr. Velmi dobře promíchejte.

Za neustálého míchání vařte na středním stupni, dokud směs nezačne vřít.

Nechte ještě několik minut vařit, dokud puding nezhoustne – stále míchejte.

Nalijte do dezertních košíčků nebo do formy.

Nechte vychladnout při pokojové teplotě a poté uložte do chladničky.

Před podáváním dozdobte skořicí a kokosovými vločkami.

Zdroj: redakce – Justýna Malásková, Thespruce.com

Další články z této rubriky

Domácí limonáda.gutentor-overlay

Letní limonády ze zahrádky

Horké počasí zvyšuje nároky organismu na hydrataci, a čím pestřejší paletu nápojů si dopřejeme, tím snáz vypijeme potřebné množství tekutin.…
Chleby.gutentor-overlay

Co se starším nebo suchým pečivem

I z pečiva, na které kvůli jeho tvrdší konzistenci nemáte chuť, se dá udělat skvělá večeře, snídaně nebo oběd. Znáte…
Bramboráky, fazolový salát a uzené maso.gutentor-overlay

Pomocníci k nezaplacení

„A až se budeme z toho zájezdu vracet, uvařte něco dobrého, bůhví, jaká tam bude strava,“ dával táta babi a…
Ovocná bublaninagutentor-overlay

Bublanina naší babi

Když se řekne bublanina, vybaví se nám naše babička. Když jsme v neděli otevřeli dveře k naší babi, voněla tam…
Učitelka před třídou dětí.gutentor-overlay

Pedagogický fígl

Moje máma se léta pohybovala ve školství: nejprve jako učitelka mateřské školky, posléze jako vychovatelka v družině. V obou rolích…
recept_indicke_vejce_Masala_Bhurji_senior_aseniorgutentor-overlay

Recept – Vejce Masala Bhurji

Vejce Bhurji, známé také jako Anda Bhurji, je pikantní a aromatický pokrm s míchanými vejci v indickém stylu, který je…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*