Ovesné wafle s pekanovými ořechy

Wafle s ovesnými vločkami a pekanovými ořechy
Foto: Freepik

Dnes pro vás máme recept na ovesné wafle s pekanovými ořechy. Ovesné vločky a pekanové ořechy jsou bohaté na bílkoviny a když přidáte ovoce, které je bohaté na antioxidanty, máte zdravou snídani, nebo svačinu.

Příprava: 10 minut______Vaření: 20 minut_____ Porce: 4

Wafle s ovesnými vločkami a pekanovými ořechy

Recept:

    1 šálek celozrnné mouky

    ½ šálku ovesných vloček na rychlé vaření

    2 lžičky prášku do pečiva

    1 lžička surového cukru

    ¼ šálku nasekaných pekanových ořechů

    2 velká vejce

    1½ šálku nízkotučného nebo polotučného mléka

    1 polévková lžíce kokosového oleje

Příprava:

Předehřejte vaflovač.

Ve velké míse smíchejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, cukr a pekanové ořechy.

V samostatné míse smíchejte žloutky, mléko a kokosový olej a dobře promíchejte.

Tekutou směs přidejte k suchým přísadám a znovu všechno promíchejte, ale v tomto případě to s mícháním nepřehánějte, směs by měla být trochu hrudkovitá.

Bílky ušlehejte až do pevné hmoty (pozor na přešlehání) a poté je jemně vmíchejte do těsta.

Nalijte těsto do předehřátého vaflovače a pečte, dokud kontrolka vaflovače nesignalizuje, že je hotovo, nebo dokud z vaflovače nepřestane vycházet pára (vafle je dokonalá, když je na povrchu křupavá a dobře opečená a uvnitř vlhká, lehká, vzdušná a nadýchaná).

Na každou vafli přidejte čerstvé ovoce a podávejte.

Tip redakce: Pro větší lahodnost je můžete doplnit kokosovým nebo bílým jogurtem.

Zdroj: redakce – Justýna Malásková, Healthy Eating

Další články z této rubriky

Žemlovka jako od babičkygutentor-overlay

Žemlovka jako od babičky

Někteří toto jídlo milují, jiní jej nenávidějí. U té druhé části, která nemá žemlovku ráda, určitě tato antipatie pochází ze…
Domácí drinky pro zimní pohodugutentor-overlay

Domácí drinky pro zimní pohodu

Absence slunečních paprsků, chladno a nálada pod psa. Také máte chuť zalézt pod deku s něčím hřejivým v ruce? Zkuste…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*