Cheesecake podle Ivety Fabešové

Recept od Ivety Fabešové jsme vyzkoušeli a je výborný. Je to svěží desert pro letní dny. Je lehký, a pokud přidáte i ovoce, které zrovna máte doma, bude moc krásný. Co víc: je jednoduchý a vaši blízcí vás budou navštěvovat už jen díky tomu, když se dozví, že se chystáte jej upéct.

Její kouzelné zákusky nestačí jen vidět. Věřte, že jim neodoláte a když ochutnáte, budete chtít další.

Možná se někteří z vás ptáte, kdo je Iveta Fabešová. Tak tedy malé představení: Iveta je nejznámější česká cukrářka. Její kouzelné zákusky nestačí jen vidět – věřte, že jim neodoláte, a když ochutnáte, budete chtít další. Tomu odpovídá i úspěšnost jejích výpravných kuchařek.

Doufáme, že po upečení jejího receptu se budete jen mlsně olizovat na snědeným talířkem 😉

Cheesecake IF Cafe

Iveta Fabešová
Porcí 1 cheesecake
Celková doba 2 hrs 40 mins
Vytisknout

Suroviny
  

Korpus

  • 250 g rozmixovaných sušenek
  • 130 g rozpuštěného másla

Náplň

  • 300 g smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 200 g cukru moučka
  • 200 g Philadeplhia
  • 200 g tvarohu
  • 5 g želatiny, kterou namočte do studené vody. Pak přebytečnou vodu vymačkejte a s trochou směsi rozpusťte v mikrovlnce.

Postup
 

  • Sušenky a máslo smíchejte dohromady a pomocí lžičky vytlačte do formy o průměru 22 cm. Vyložte dno i boky.
  • Suroviny na náplň promíchejte metličkou. Vlijte do formy a pečte při 140 stupních cca 45 minut. Pak dejte do lednice na 1,5 hodiny. Vyndejte z formy a snězte 🙂

Budeme moc rádi, když nám do komentářů dáte nebo do redakce pošlete foto, jak se vám cheesecake povedl!

Další články z této rubriky

Žemlovka jako od babičkygutentor-overlay

Žemlovka jako od babičky

Někteří toto jídlo milují, jiní jej nenávidějí. U té druhé části, která nemá žemlovku ráda, určitě t…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*