
Krevní skupina A
Uznávaná odbornice na zdravou výživu Pavla Momčilová vydala ve spolupráci s dietní sestrou, autorkou kuchařských knih a dietetických příruček o zdravém způsobu života, Olgou Mengerovou již tři kuchařky připravené podle typů krevních skupin 0, A, B a AB.

Speciální kuchařka je inspirována knihou Výživa a krevní skupiny od amerického lékaře Dr. Petera J. D´Adamo. Jde o přesně vybraný a efektivní stravovací systém s vybranou skladbou potravin, nejvhodnějších pro lidi s konkrétní krevní skupinou. Je však nutné, aby nemocní s poruchami metabolismu nebo vážnějším onemocněním a pacienti v rekonvalescenci předem konzultovali se svým lékařem zamýšlenou změnu stravování, aby nenarušili předepsanou dietu či jiným způsobem ovlivnili rozvoj choroby.
Přečtěte si také:
Ještě než se rozhodnete upravit jídelníček podle svojí krevní skupiny, můžete se seznámit s informacemi o tomto způsobu stravování, jeho výhodách a vlivu na zdraví, jež autorky doplňují o několik dobrých rad a praktických doporučení. Týkají se zejména podrobného a přehledného uvedení prospěšných, neutrálních a nevhodných potravin. Vynecháním nebo omezením škodlivých potravin můžete touto dietou příznivě ovlivnit své zdraví, posílit vitalitu, a pokud se vám dosud nedařilo shodit nadbytečné kilogramy, budete spokojeni i v tomto ohledu.
Hlavní část kuchařky tvoří velké množství nápaditých, jednoduchých, rychlých a chutných receptů, jež budou vyhovovat všem, kdo mají málo času, anebo je prostě nebaví vymýšlení nových jídel. Z široké nabídky zdravých pokrmů české kuchyně si vybere každý. Kniha obsahuje návody na předkrmy, polévky, masité i bezmasé pokrmy z luštěnin, zeleniny, tofu, na chléb a slané pečivo, moučníky a dezerty a bohatou studenou kuchyni. Inspirující je i příklad týdenního jídelníčku.
Zdroj: Dana Vondrášková, medicapublishing.cz
Buďte první kdo přidá komentář