![3_rychle_letni_vecere_asenior_senior_petra_frp (002) 3 rychlé letní večeře](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2023/08/3_rychle_letni_vecere_asenior_senior_petra_frp-002-678x381.jpg)
Léto je čas odpočinku, cestování a setkávání. Na trávení času v kuchyni u sporáku není čas ani chuť, naopak jednoduchost na talíři i v žaludku je vítaným a vyhledávaným faktorem.
Chcete trochu inspirace na jednoduché a rychlé letní večeře? Tyhle téměř bezpracné recepty si zamilujete.
Tvarohová pomazánka
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 1 polotučný tvaroh ve vaničce
- 1 stroužek česneku
- trocha pažitky
- sůl, pepř
Postup
- Tvaroh přendejte do misky, smíchejte s prolisovaným česnekem a najemno nasekanou pažitkou.
- Promíchejte, v případě potřeby můžete tvaroh trochu naředit mlékem.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte s čerstvým pečivem a sezónní zeleninou.
![Dívka váhá mezi dietním a sladkým jídlem.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2021/03/diety_asenior_freepik_nakaridore.jpg)
Diety a jejich dopady
„Pojďte dál!“ vítala jsem mezi dveřmi manželský pár, přátele mých rodičů, kteří se u nás…
Číst dáleTapas po česku
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- mix oblíbených uzenin a sýrů
- mrkev
- salátová okurka
- řapíkatý celer
- čerstvá bageta
- oblíbená zelenina
Na dip:
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- gorgonzola
Postup
- Uzeniny a sýry nakrájejte na drobné kostičky nebo proužky (sousta) a vyskládejte na větší prkénko.
- Mrkev a salátovou okurku umyjte a nakrájejte podélně na silnější proužky, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na 10 špalíčků. Vyskládejte k uzeninám a sýrům, zelenina je určena k namáčení do dipu.
Připravte dip:
- Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu, postupně zapracujte podle chuti gorgonzolu.
- Vše servírujte společně s čerstvou nakrájenou bagetou a sezónní zeleninou.
![Nejoblíbenější zelenina Čechů](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2022/09/nejoblibenejsi_zelenina_cechu_asenior_senior_pxb-002.jpg)
Nejoblíbenější zelenina Čechů
Podle analýzy Českého statistického úřadu z minulého roku u nás vzrostla konzumace zeleniny. Jaká patří…
Číst dáleSalát Caprese
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 1 balení mozzarelly
- 2 velká masitá rajčata
- balzamico ocet
- kvalitní olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Rajčata i mozzarellu nakrájejte na plátky a vyskládejte na střídačku na talíř (vždy plátek mozzarelly, za něj plátek rajčete).
- Opepřete, osolte.
- Pokapejte zlehka balzamicem a olivovým olejem.
- Podávejte s křupavou bagetou nebo opečeným toastem.
![Roastbeef.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2021/01/myslenka20_asenior_pxb.jpg)
20. 1. 2021
Myšlenka dne Staré heslo šlechty: nejlepší zelenina je maso, nejlepší ovoce víno a nejlepší nábytek…
Číst dáleZdroj: redakce – Petra Matějková (autorské dílo)
Buďte první kdo přidá komentář