![Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha2 Recept na Krém Karamel je mnohem lepší než creme Brulee od Ivety Fabešové z IF Café](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha2-678x381.jpg)
Od paní Ivety Fabešové z IF café jsme vám již představili recept na cheesecake. Dnes pro vás máme skvělý nejen recept, ale také skvělou zprávu: Níže uvedený recept pochází z Ivetiny kuchařky a vy si tuto knihu plnou výborných receptů můžete objednat na: www.pohlreichshop.cz/vse-sladke.
A teď už slíbený recept na jednoduchý a skvělý krém karamel. Kam se hrabe crème brûlée, to se nedá srovnat! 🙂
![Karamelový krém, lepší než Creme Brulee, od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/krem_karamel_ivety-fabesove_asenior_recept.jpg)
Krém Karamel
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
Karamel
- 125 g cukru krupice
Krém
- 1 vanilkový lusk
- 500 ml plnotučného mléka
- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
Postup
Příprava karamelu
- Cukr vsypte do hrnce, zahřívejte na mírném plameni a nechte zkaramelizovat. Karamel ihned rozlijte do zapékacích mističek.
Příprava krému
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte, nožem vyškrábněte semínka a i s luskem vložte do rendlíku s mlékem. Mléko přiveďte k varu, odstavte a nechte 30 minut louhovat. Poté vanilkový lusk odstraňte.
- Vejce a cukr promíchejte, přilijte připravené mléko a promíchejte. Připravený krém nalijte rovnoměrně do zapékacích mističek s karamelem.
- Do plechu nebo formy s vyššími okraji vlijte vařící vodu a vyskládejte do ní naplněné misky. Vodní lázeň by měla dosahovat do ¾ výšky zapékacích misek. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte asi 25 minut. Vyjměte, ihned vyklopte na talířky a nechte vychladnout.
Poznámky
Recept z knihy Vše sladké – ke koupi na www.pohlreichshop.cz/vse-sladke/. Publikováno se svolením Ivety Fabešové.
Foto: @marekbartos Créme caramel
Zdroj: Iveta Fabešová
![Iveta Fabesova IFCafé Vše sladké, recept na čokoládové lanýže](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_cokoladove_lanyze-1024x600.jpg)
![Recept Fraisier z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_fraisier-1024x614.jpg)
![Recept na Cheesecake z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_cheesecake-1024x635.jpg)
![Recept Malinová tartaletka z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_malinova_tartaletka-1024x576.jpg)
![Recept Na bábovku z mléčné čokolády z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_kolac_babovka_z_mlecne_cokolady-1024x588.jpg)
![Recept Pekanový koláč se zapečeným kakaovým krémem z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_kolac_pekanovy_se_zapecenym_kakaovym_kremem-1024x599.jpg)
![Recept na Koláč s mandlovým krémem a hruškami z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_kolac_s_mandlovym_kremem_a_hruskami_-1024x614.jpg)
![Recept Pistaciové madlenky z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_pistaciove_madlenky-1024x632.jpg)
![Recept na Roládu z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_rolada-1024x621.jpg)
![Recept na Žloutkové věnečky z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.](https://www.asenior.cz/wp-content/uploads/2020/09/Iveta_fabesova_ifcafe_asenior_vse_sladke_kniha_recept_zloutkove_venecky-1024x602.jpg)
Buďte první kdo přidá komentář