Krém Karamel od Ivety Fabešové

Recept na Krém Karamel je mnohem lepší než creme Brulee od Ivety Fabešové z IF Café
Foto: Iveta Fabešová, IF café

Od paní Ivety Fabešové z IF café jsme vám již představili recept na cheesecake. Dnes pro vás máme skvělý nejen recept, ale také skvělou zprávu: Níže uvedený recept pochází z Ivetiny kuchařky a vy si tuto knihu plnou výborných receptů můžete objednat na: www.pohlreichshop.cz/vse-sladke.

A teď už slíbený recept na jednoduchý a skvělý krém karamel. Kam se hrabe crème brûlée, to se nedá srovnat! 🙂

Karamelový krém, lepší než Creme Brulee, od Ivety Fabešové z IF Café.

Krém Karamel

Iveta Fabešová
Porcí 4 klasické zapékací misky
Celková doba 45 mins
Vytisknout

Suroviny
  

Karamel

  • 125 g cukru krupice

Krém

  • 1 vanilkový lusk
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 4 vejce
  • 250 g cukru krupice

Postup
 

Příprava karamelu

  • Cukr vsypte do hrnce, zahřívejte na mírném plameni a nechte zkaramelizovat. Karamel ihned rozlijte do zapékacích mističek.

Příprava krému

  • Vanilkový lusk podélně rozřízněte, nožem vyškrábněte semínka a i s luskem vložte do rendlíku s mlékem. Mléko přiveďte k varu, odstavte a nechte 30 minut louhovat. Poté vanilkový lusk odstraňte.
  • Vejce a cukr promíchejte, přilijte připravené mléko a promíchejte. Připravený krém nalijte rovnoměrně do zapékacích mističek s karamelem.
  • Do plechu nebo formy s vyššími okraji vlijte vařící vodu a vyskládejte do ní naplněné misky. Vodní lázeň by měla dosahovat do ¾ výšky zapékacích misek. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte asi 25 minut. Vyjměte, ihned vyklopte na talířky a nechte vychladnout.

Poznámky

Recept z knihy Vše sladké – ke koupi na www.pohlreichshop.cz/vse-sladke/. Publikováno se svolením Ivety Fabešové.
Foto: @marekbartos Créme caramel

Zdroj: Iveta Fabešová

Iveta Fabesova IFCafé Vše sladké, recept na čokoládové lanýže
Foto: z knihy Vše sladké, Iveta Fabešová
Recept Fraisier z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.
Foto: z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové
Recept na Cheesecake z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.
Ukázka z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové
Recept Malinová tartaletka z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.
Foto: Ukázka z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové
Recept  Na bábovku z mléčné čokolády z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.
Foto: Ukázka z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové
Recept  Pekanový koláč se zapečeným kakaovým krémem z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.
Foto: Ukázka z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové
Recept na Koláč s mandlovým krémem a hruškami z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.
Foto: Ukázka z knihy Ivety Fabešové
Recept Pistaciové madlenky z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.
Foto: Ukázka z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové
Recept na Roládu z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.
Foto: Ukázka z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové.
Recept na Žloutkové věnečky z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové z IF Café.
Foto: Ukázka z knihy Vše Sladké od Ivety Fabešové

Další články z této rubriky

Žemlovka jako od babičkygutentor-overlay

Žemlovka jako od babičky

Někteří toto jídlo milují, jiní jej nenávidějí. U té druhé části, která nemá žemlovku ráda, určitě t…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*