Tři tipy na snadné a rychlé domácí dezerty

Muffiny - rychlý desert
Foto: Pixabay

Za chvíli má dorazit návštěva a vy jí nemáte co nabídnout? Klid, do hodiny můžete podávat kterýkoliv z dezertů, o kterých bude za chvíli řeč.

Černé řezy

Suroviny:

1 Hera

1 hrnek vody

3 lžíce kakaa

2 hrnky cukru

1 štamprle rumu

2 hrnky polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

3 vejce

kokos na posypání

Postup:

V hrnci rozehřejte Heru a sundejte z plotny. Přidejte kakao s cukrem a rozmíchejte do hladka. Odlijte část tekutiny do hrnečku, přidejte rum a nechte stát stranou, použijete ji jako polevu.

Do zbývající tekutiny v hrnci vmíchejte mouku, prášek do pečiva a vejce. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu a upečte. Hned po vytažení z trouby koláč polijte polevou z hrnečku a bohatě posypte kokosem.

Jednoduchý perník

Perník

Suroviny:

1 hrnek polohrubé mouky

2 hrnky hladké mouky

1 hrnek cukru

1 hrnek oleje

2 hrnky mléka nebo syrovátky

2 vejce

2 lžíce kakaa

1 prášek do perníku

Na polevu:

meruňkový džem

tabulka čokolády na vaření

2 lžíce másla

Postup:

Všechny suroviny na těsto rozmíchejte do hladké hmoty, kterou nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Upečte ve středně vyhřáté troubě.

Ještě horký perník pomažte meruňkovou marmeládou a potřete čokoládou s máslem rozpuštěnými v horké vodní lázni.

Snídaňové muffiny

Muffin

Suroviny:

2 hrnky hladké mouky

 ½ hrnku cukru

 ½ hrnku mléka nebo syrovátky

1/3 hrnku rostlinného oleje

1 lžíce prášku do pečiva

1 vajíčko

Postup:

Všechny suroviny pečlivě rozmíchejte do hladkého těsta. Podle chuti můžete přidat nasekané ořechy, rozinky nebo čokoládové pecky. Rozdělte do formy na muffiny (buď ji vymažte a vysypte nebo použijte papírové košíčky na muffiny) a upečte dozlatova.

Další články z této rubriky

Vypěstujte si malého zahradníkagutentor-overlay

Vypěstujte si malého zahradníka

Po pauze trvající několik desítek let objevuje mladá generace kouzlo zahradničení. A tak se ve městech budují komunitní zahrady, balkóny…
Žemlovka jako od babičkygutentor-overlay

Žemlovka jako od babičky

Někteří toto jídlo milují, jiní jej nenávidějí. U té druhé části, která nemá žemlovku ráda, určitě tato antipatie pochází ze…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*