Erika Pilátová: Uvařeno jednoduše a chutně

Erika Pilátová: Uvařeno jednoduše a chutně
Foto: Pixabay

Erika Pilátová (nar. 1972) vydává po úspěšné kuchařce Mám napečeno další pro ty, kteří dávají přednost mistrným klasickým jídlům, stejně jako autorka a její rodina s přáteli. Nabízí v ní jedenasedmdesát snadných, rychlých a levných receptů chutných jídel, které zvládnete i bez předchozích zkušeností.

Erika Pilátová: Uvařeno jednoduše a chutně
Foto: se svolením nakladatelství Euromedia Group, a. s.

„Vařím a peču pro chuť, pro oko a s láskou,” říká Erika Pilátová a potvrzuje to i její čtvrtá kuchařka s jednoduchými návody na přípravu výborných jídel, která rádi zařadíte do svého jídelníčku.

Díky inspirativní kuchařce budete vařit a péct kreativně. I s několika málo surovinami vykouzlíte jídlo, nad kterým se budou sbíhat sliny. Recepty doprovázené barevnými fotografiemi jsou rozděleny do oddílů Polévka je grunt, Co dům dal, Z jednoho hrnce, Bez masa, Maso bude a Slané pečení.

Z pestré nabídky lákavě připravených receptů si vybere každý. Pokud jde o polévky, lze zvolit hutnější a výživné, třeba čočkovou, mrkvovou, pikantní fazolačku s čipetkami, květákový krém nebo lehkou letní zeleninovou polévku s vejci či osvěžující studenou z červené řepy a kefíru.

Rychle lze připravit také voňavou pikantní delikatesu – kuřecí paštiku, která je skvělá na opečených toustech. K osvědčeným dobrotám patří i špagety s rajčatovou omáčkou a slaninou, halušky se zakysanou smetanou, těstoviny v nápaditých úpravách se zeleninou, balkánským sýrem, sušenými rajčaty anebo noky se špenátem a slaninou či pikantní tarhoňa s houbami.

Pokud rádi vaříte z jednoho hrnce, vyzkoušejte kuřecí v různých variantách – jako závitky s batáty, plněná prsa, paličky s medem a hořčicí anebo stehna s jablky. Velice chutná je i musaka. Z masitých pokrmů zaujme sekaná s cuketou, krkovice s bylinkami, kotlety s rajčaty, kuře na paprice a další pochoutky. A co upéct jako chutnou tečku nakonec? Třeba výborný cibulový nebo dýňový koláč s ricottou, tuňákem nebo s červenou řepou, houbové koláčky a další nápadité lahodné pokrmy, které budou chutnat.

Pro snadné vyhledávání receptů je kromě obsahu uveden také přehledný rejstřík.

Pokud rádi vaříte chutně a přitom jednoduše, oceníte novou kuchařku s množstvím barevných fotografií, jež vám bude nápaditým pomocníkem.

Zdroj: redakce – Dana Vondrášková (autorské dílo), euromedia.cz

Další články z této rubriky

Farma Rybníček. Foto: Eliška Kadlecová. S laskavým svolením Nely Kyselové.gutentor-overlay

Vidlák bůůk

Nela Kyselová (nar. 1989), blogerka, farmářka a spisovatelka, pochází z Českých Budějovic. Pracovala externě jako redaktorka pelhřimovského Deníku, než se…
77 tipů pro zdravá střevagutentor-overlay

77 tipů pro zdravá střeva

Německý internista, jeden z někdejších nejlepších triatlonistů světa a spisovatel Dr. med. Ulrich Strunz (nar. 1943) je respektovaným odborníkem na…
Hory, mlha, láska a jágutentor-overlay

Hory, mlha, láska a já

Německou spisovatelku a poradkyni v oblasti zvládání stresu a vyhoření Tessu Randau (nar. 1976) jsme již představovali jako autorku knihy…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*