Snadný recept na čokoládový moučník Brownies od věhlasného cukráře Josefa Maršálka. Dezert je na povrchu křupavý a uvnitř krásně vláčný. Vynikající je v kombinaci se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.


Brownies Rocher
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 5 vajec
 - 400 g hnědého třtinového cukru
 - 250 g másla
 - 250 g hořké čokolády
 - 100 g kakaa
 - 100 g hladké mouky
 - 200 g vlašských nebo lískových ořechů
 - 2 g skořice
 - 5 g soli
 - 5 g prášku do pečiva
 
Poleva
- 200 g mléčné čokolády
 - 50 g olivového oleje
 - 200 g najemno nasekaných arašídů
 
Postup
- Z poloviny cukru a bílků ušleháme pevný sníh. Mezitím rozpustíme máslo s čokoládou ve vodní lázni, přidáme zbylý cukr a žloutky, poté polovinu sněhu, všechny zbylé ingredience a nakonec zlehka zbylý sníh.
 - Upečeme rozetřené na plechu vyloženém pečicím papírem při 160 °C asi 25–30 minut. Necháme částečně vychladnout a poté potřeme polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním všech ingrediencí ve vodní lázni.
 
Poznámky
Foto: Josef Maršálek.





Buďte první kdo přidá komentář