Máte rádi krémové polévky a hledáte ideální recept? Zkuste tento recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera, který určitě potěší celou rodinu. Tato jemná a krémová polévka z hrášku je snadná na přípravu a zároveň bohatá na živiny
Suroviny
60 g Máslo
80 g Šalotka
400 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
200 g Brambory loupané
240 g Hrášek mražený
80 ml Smetana 30 %
50 g Crème fraîche
4 g Máta
Sůl
Na dochucení si případně připravte hráškové klíčky, cukrový hrášek, máslo a sůl.
Postup
- Na rozehřátém másle v hrnci osmahněte na drobno nakrájenou šalotku.
- Přilijte zeleninový vývar Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.
- Přidejte nakrájené brambory a vařte, dokud nebudou měkké.
- Poté přidejte smetanu a hrášek, a vše vařte přibližně 4 minuty.
- Polévku rozmixujte spolu s crème fraîche a mátou do hladké konzistence.
- Podle chuti dosolte, pokud je to potřeba.
- Polévku podávejte s cukrovým hráškem orestovaným na másle, a na závěr ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti můžete přidat ještě lžíci crème fraîche.
Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera
“Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.“
Zdroj: Adam Beran, autorský text, Filip Sajler a jeho tým, Cibule Bistro – se svolením
Buďte první kdo přidá komentář