Diana Ruchser: Low Carb pečení

Low_carb_peceni_kniha_receneze
foto: Freepik

Chléb, housky, bagety

55 kreativních receptů s nízkým obsahem sacharidů

Low carb představuje způsob nízkosacharidového stravování, kdy nedochází k velkým výkyvům cukru v krvi ani úbytku energie, a je doporučovaný při některých zdravotních obtížích či redukční dietě.

Low Carb pečení
Foto: se svolením nakladatelství Grada

Diana Ruchser poskytuje příležitost všem, kteří nemohou jíst potraviny s lepkem, sójou a přidanými proteiny, aby si přesto mohli pochutnat na chlebu, houskách a bagetách s nízkým obsahem sacharidů. Její knihu uvítají i lidé, kteří se v jídle nemusí omezovat, ale chtějí zkusit zdravou změnu s lahodným a nápaditým pečivem. Autorka sama tyto recepty již několik let využívá, neboť musela kvůli diabetu změnit jídelníček, a pochvaluje si, jak jí zdravá změna prospívá.

Nový způsob low carb pečení představuje pouze volbu jiných druhů mouky a zahušťovadel. K tomu kniha poskytuje praktické rady i tipy s názornými fotografiemi k správnému postupu přípravy těsta a pečení. A tak s chutí do toho! V padesáti pěti uvedených receptech jsou jak klasické bagety, tak i několik druhů chleba včetně burgerových, a rovněž různé typy housek. Lákavé jsou speciální chleby, například podmáslový, bylinkový, chili chléb, středomořský s rajčaty, anebo špenátové či dýňové houstičky a další křupavé pochoutky. Stojí za to vyzkoušet i sladké pečivo, třeba čokoládové a jablečné houstičky, chutné rohlíčky nebo leopardí chlebíček. Zvláštní kapitolu tvoří občerstvení na párty, kde zaujmou mimo jiné houboví šneci, sýrový cop, alsaská bageta, slaninové tyčinky, brioška s medvědím česnekem i jiné nápadité varianty pečiva.

Na závěr autorka připravila pokrmy z chleba ve formě salátu, třešňové žemlovky, chipsů nebo knedlíků. Každé receptuře je věnován dostatek prostoru, aby vynikl přehled ingrediencí, postup přípravy i celostránková barevná fotografie lahodného pečiva. Pro přehlednost nechybí ani abecední rejstřík.

Vítaná nízkosacharidová kuchařka zaměřená na netradiční pečivo z kvalitních surovin potěší všechny s bezlepkovou dietou i zájemce o novou, zdravou a chutnou stravu.

Zdroj: redakce – Dana Vondrášková, Knihobaze.cz 

Další články z této rubriky

Jako tygr ve sněhugutentor-overlay

Juhea Kimová: Jako tygr ve sněhu

Juhea Kimová (nar. 1987) se narodila v jihokorejském Inčchonu nedaleko Soulu, odkud se v devíti letech přestěhovala do oregonského Portlandu.…
My kluci z Brnagutentor-overlay

My kluci z Brna

Rodilý Brňan Jaroslav Kravka (nar. 1952) vystudoval práva, ale místo nich se věnoval novinařině a po tři desetiletí byl dramaturgem…
Farma Rybníček. Foto: Eliška Kadlecová. S laskavým svolením Nely Kyselové.gutentor-overlay

Vidlák bůůk

Nela Kyselová (nar. 1989), blogerka, farmářka a spisovatelka, pochází z Českých Budějovic. Pracovala externě jako redaktorka pelhřimovského Deníku, než se…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*