Do hrnce dáme ¾ pomerančového džusu a máslo a zahříváme. V misce si rozmícháme kukuřičný škrob, cukr, sůl, pomerančovou kůru a žloutky. Do směsi přidáme naběračku teplého džusu a vše vlijeme do hrnce a provaříme. Vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Curd zhoustne jako pudink.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Máslo, hnědý cukr, sůl, žloutek a zázvor utřeme a do pěny vmícháme mouku. Těsto rozválíme a vyložíme formu. Vysypeme fazolemi a pečeme na slepo asi 15–20 minut. Po upečení do vychladlého korpusu rozetřeme pomerančový curd.
Dortové želé vsypeme do vody se sirupem, rozmícháme a chvilku povaříme. Ozdobíme pomerančovými segmenty a drcenými pistáciemi. A můžeme přizdobit ušlehanou, lehce oslazenou šlehačkou.