Rozinky probereme a namočíme do tuzemáku, kde je necháme nejlépe přes noc.
Na nádivku utřeme v míse tvaroh, máslo a žloutky, k nimž přidáme vanilkový cukr. Rozinky scedíme, ale tuzemák uchováme pro následné použití. Scezené rozinky vmícháme do nádivky.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Veku či rohlíky nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Necháme rozehřát máslo a zatím ušleháme mléko se žloutky a 60 g cukru. Přidáme rozehřáté máslo a opět šleháme. Do takto vzniklé směsi namáčíme plátky pečiva, které necháme nasáknout, a následně je klademe na dno vymazaného pekáče. Na vrstvu pečiva naneseme strouhaná jablka, která zasypeme skořicí a 60 g cukru, a opět poklademe nasáknutým pečivem. Na ně rovnoměrně naneseme tvarohovou nádivku a zakončíme opět navlhčeným pečivem, které pokapeme tuzemákem, který jsme scedili z rozinek. Pečeme 30 minut.
Z bílků a zbylého cukru si připravíme sníh, kterým po dopečení žemlovku potřeme a celé necháme zapéct po dobu zhruba 10 minut na 190 °C – dokud sníh nezezlátne.