Go Back

Čočkový salát s vařenými vejci

Olga Skálová

Suroviny
  

  • 300 g černé čočky
  • 2 vejce natvrdo uvařená
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • trochu octu dle chuti
  • sůl, pepř

Postup
 

  • Studenou vodou čočku propláchneme, poté ji studenou vodou zalijeme a necháme ji v ní dvě hodiny namočenou.
  • Po dvou hodinách ji v téže vodě uvaříme doměkka, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • Vejce, okurku a cibuli pokrájíme na drobné kousky.
  • Čočku promícháme s olejem a octem, přimícháme cibuli, okurky a vejce, podle chuti osolíme a opepříme, necháme proležet.
  • Salát můžeme ozdobit dipem ze zakysané smetany s oblíbenými bylinkami.

Poznámky

Tip: Čočkový salát můžeme podávat s plátky uzeného masa (to na Nový rok v zákazech není) nebo, pokud si chcete od masa „odpočinout“, jako samostatný pokrm.
Vytisknout