Go Back
Print
Sušená rajčátka
Justýna Malásková
Suroviny
500
g
dobře zralých cherry rajčátek
1
lžičku
mořské soli
½
lžičky
cukru
1
lžičku
sušeného oregana
2
lžíce
olivového oleje
hrst kaparů
2
stroužky
česneku
hrst bazalkových lístků
olivový olej na zalití
může býti ochucený
Postup
Je jednoduchý a rychlý:
Nejprve předehřejte troubu na 220°C.
Rajčata umyjte, přepulte a vyskládejte je řezem nahoru na plech vyložený pečicím papírem.
Posypte je solí, cukrem a oreganem a poté je pokapejte olivovým olejem.
Vložte plech do předehřáté trouby, kterou okamžitě vypněte a nechte rajčata sušit v uzavřené troubě klidně přes noc.
Následně je opatrně naskládejte do sklenic, mezi ně vložte kapary, plátky česneku a lístky bazalky.
Nakonec rajčata zalijte olivovým olejem tak, aby byla kompletně ponořena.
Poznámky
TIP: Pro milovníky pikantních chutí můžete při nakládání přidat nasekanou chilli papričku.
Poslat e-mailem
Vytisknout