Go Back

Sušená rajčátka

Justýna Malásková

Suroviny
  

  • 500 g dobře zralých cherry rajčátek
  • 1 lžičku mořské soli
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžičku sušeného oregana
  • 2 lžíce olivového oleje          
  • hrst kaparů
  • 2 stroužky česneku
  • hrst bazalkových lístků
  • olivový olej na zalití může býti ochucený

Postup
 

Je jednoduchý a rychlý:

  • Nejprve předehřejte troubu na 220°C.
  • Rajčata umyjte, přepulte a vyskládejte je řezem nahoru na plech vyložený pečicím papírem.
  • Posypte je solí, cukrem a oreganem a poté je pokapejte olivovým olejem.
  • Vložte plech do předehřáté trouby, kterou okamžitě vypněte a nechte rajčata sušit v uzavřené troubě klidně přes noc.
  • Následně je opatrně naskládejte do sklenic, mezi ně vložte kapary, plátky česneku a lístky bazalky.
  • Nakonec rajčata zalijte olivovým olejem tak, aby byla kompletně ponořena.

Poznámky

TIP: Pro milovníky pikantních chutí můžete při nakládání přidat nasekanou chilli papričku.
Vytisknout