Go Back

Koláč s letními jablíčky

Petra Matějková

Suroviny
  

Na jablečnou náplň

  • 750 g letních jablek
  • 60 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 75 ml rumu

Na těsto

  • 250 ml mléka
  • 3 vejce velikosti L nebo 4 malá
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky

Postup
 

Nejprve si připravíme jablečnou náplň

  • Jablka oloupeme a nakrájíme na větší kostičky nebo měsíčky.
  • Na pánvi rozehřejeme máslo.
  • Přisypeme nakrájená jablka a chvíli opékáme.
  • Přidáme cukr, skořici a rum, promícháme, přiklopíme a odstavíme.

Ve vedlejší míse připravíme těsto

  • Všechny suroviny prošleháme tak, aby vznikla hladká hmota.
  • Do vymaštěného pekáčku nebo koláčové formy nejprve nasypeme polovinu jablek (šťávu, kterou pustila, vmícháme do těsta).
  • Zalijeme těstem.
  • Navrch vyskládáme zbylá jablka.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Vytisknout