Go Back

Pohankové rizoto

Kateřina Lulková

Suroviny
  

  • 250 g pohankových krup
  • 500 ml zeleninového či masového vývaru
  • zelenina: jarní cibule, mrkev, hrášek, květák, brokolice nebo mražená zelenina
  • olivový olej
  •  pepř
  • máslo
  • 1 dcl bílého vína

Postup
 

  • Pohanku zalijeme horkým vývarem a vínem a vaříme na mírném plameni, než pohankové kroupy změknou.
  • Na pánvi si osmahneme nakrájenou zeleninu, kterou restujeme 5 až 10 minut, či dáme na pánev s trochou oleje mraženou zeleninu, aby rozmrzla a změkla.
  • Scezenou pohanku promícháme se zeleninou.
  • Můžeme přidat kousek másla.
  • Pokud by rizoto bylo příliš suché, je možné ještě pokapat je vývarem s vínem.
Vytisknout