Go Back
Teplý salát z fazolek.

Teplý salát ze zelených fazolek

Olga Skálová
Celková doba 30 mins

Suroviny
  

  • 450 g zelených fazolek (mohou být zmražené)
  • 10 dkg anglické slaniny pokrájené na kostičky
  • 5 stroužků česneku pokrájených na jemné plátky
  • trochu oleje na osmažení
  • sůl
  • pepř

Postup
 

  • Fazolky povaříme v osolené vodě asi 10 minut a scedíme.
  • Na pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a pak přidáme pokrájený česnek, který necháme rozvonět. Poté přidáme uvařené a okapané fazolky, dobře promícháme a všechno ještě chvíli prohřejeme. Podle chuti přisolíme a opepříme.
  • Podáváme s talířovým kuřetem nebo přírodními řízky či steaky.

Poznámky

Foto: Olga Skálová.
Vytisknout