Go Back

Vepřové medailonky s těstovinami s nivovou omáčkou

Olga Skálová
Porcí 6 osob
Celková doba 1 hr

Suroviny
  

  • 2 vepřové panenky
  • 3 barevné kapie
  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 30 dkg nivy
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 500 g těstovin
  • sůl
  • pepř
  • olej na osmažení masa a na opečení paprik
  • máslo na osmažení masa

Postup
 

  • Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Po stranách nařízneme, mírně srovnáme dlaní, osolíme a opepříme, případně přidáme i své oblíbené koření, a zprudka opečeme z obou stran 3 minuty na rozpáleném oleji s máslem. Osmažené plátky uložíme na teplé místo, aby nevychladly.
  • Ve výpeku necháme zesklovatět cibuli, podlijeme vývarem a smetanou a rozpustíme v něm nivu.
  • Mezitím, co se nám v osolené vodě vaří těstoviny, si na jiné pánvi rozehřejeme olej a v něm opečeme kapie nakrájené na kostičky, a s uvařenými těstovinami je promícháme.
  • Na talíři naservírované těstoviny i plátky opečené panenky polijeme nivovou omáčkou.

Poznámky

Foto: Olga Skálová
Vytisknout