Go Back
Tart Tatin.

Jablečný Tart Tatin

Josef Maršálek
Porcí 1 koláč

Suroviny
  

  • 2 kg jablek
  • 150 g cukru
  • 50 g másla

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • 35 g studené vody
  • 2 g soli

Postup
 

  • Z mouky, másla a soli vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a rychle vypracujeme v těsto.
  • Z cukru a másla uděláme na pánvi karamel.
  • Půlky jablek "na stojáka" vtěstnáme do pánve na karamel, překryjeme rozváleným těstem a probodneme nožem.
  • Pečeme při 185 °C dozlatova asi hodinu.
  • Poté necháme 10 minut odstát, následně opatrně slijeme přebytečný sirup a obrátíme na talíř.

Poznámky

Foto: Josef Maršálek
Vytisknout