Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, anglickou slaninu na plátky, a pokud máme slaninu moc libovou, dno pekáčku vytřeme trochou oleje. Cibuli a slaninu rozprostřeme na dno pekáčku a dáme do trouby na 100 °C asi na 15 minut, aby cibulka zesklovatěla a anglická slanina pustila šťávu.
Řízky jen po stranách nakrojíme, osolíme, obalíme ve strouhance, kterou je potřeba do masa vpracovat – zatlačit, čímž řízky v podstatě naklepeme. Poté obalíme ve vajíčku s trochou mléka a soli. Ihned klademe na pánev s rozehřátým olejem a osmažíme po obou stranách.
Osmažené řízky položíme do pekáče na cibulku a slaninu a celé prohřejeme v troubě na 100 °C půl hodiny.
Při servírování dáme na řízky i na přílohu cibulku a slaninu.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s brambory.