Go Back
Řízky naruby.

Řízky naruby

Olga Skálová
Porcí 4 osoby

Suroviny
  

  • 1 cibule
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 4 vepřové řízky (kotleta, kýta)
  • strouhanka na obalení řízků
  • 2 celá vejce
  • trochu mléka
  • sůl
  • olej

Postup
 

  • Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, anglickou slaninu na plátky, a pokud máme slaninu moc libovou, dno pekáčku vytřeme trochou oleje. Cibuli a slaninu rozprostřeme na dno pekáčku a dáme do trouby na 100 °C asi na 15 minut, aby cibulka zesklovatěla a anglická slanina pustila šťávu.
  • Řízky jen po stranách nakrojíme, osolíme, obalíme ve strouhance, kterou je potřeba do masa vpracovat – zatlačit, čímž řízky v podstatě naklepeme. Poté obalíme ve vajíčku s trochou mléka a soli. Ihned klademe na pánev s rozehřátým olejem a osmažíme po obou stranách.
  • Osmažené řízky položíme do pekáče na cibulku a slaninu a celé prohřejeme v troubě na 100 °C půl hodiny.
  • Při servírování dáme na řízky i na přílohu cibulku a slaninu.
  • Podáváme s bramborovou kaší nebo s brambory.

Poznámky

Foto: Olga Skálová
Vytisknout