Go Back
Print
Recipe Image
Domácí čokoládové bailey's
Justýna Malásková
Porcí
1
láhev (0,7l)
Celková doba
10
mins
Suroviny
395
ml
salka (slazené kondenzované mléko)
1 konzerva
250
ml
smetany
150
ml
whisky (např. Grants)
lze nahradit rumem
100
g
čokolády
nejlépe dobré mléčné
½
lžičky
vanilkové pasty nebo extraktu
1
ristretto
nebo v 1 lžíci vody rozmíchané 1,5 lžičky rozpustné kávy
Postup
Rozpusťte čokoládu a udělejte kávu, kterou nechte vychladnout.
Ingredience smíchejte a v mixéru mixujte cca 2 minuty.
Dejte do čisté lahve a nechejte do druhého dne uležet v lednici.
Poznámky
Tipy redakce
Likér uchovávejte v lednici. Jeho trvanlivost je až 2 měsíce.
Popíjet můžete chlazené nebo se dvěma kostkami ledu. Když přidáte trošku likéru do kávy, bude její chuť naprosto famózní.
Pokud máte rádi karamelovou příchuť, můžete použít karamelové salko.
Foto: Justýna Malásková
Poslat e-mailem
Vytisknout