Máslo by mělo mít pokojovou teploty, aby se dobře spojilo s cukrem a vajíčkem. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, mouku přidáváme až jako poslední. Až se vše spojí, přestáváme s těstem pracovat, aby se nespařilo.
Zabalíme do folie a dáme odležet do lednice – nejlépe do druhé dne. Těsto vyválíme na sílu cca 3 mm. Můžeme podsypat hladkou moukou, aby se nám nelepilo. Když je těsto chladnější, lépe se s ním pracuje. Vypichujeme kolečka. Polovinu koleček vypichujeme i s menším kolečkem uprostřed. Na plechu s pečicím papírem pečeme asi 8–10 minut při 180 °C (dokud nezačne při okrajích trošku zlátnout).
Kolečka necháme vychladnout na plechu, trošku nám tím „dojdou“.
Po vychladnutí slepujeme marmeládou, vždy jedno plné kolečko s kolečkem s vykrojeným otvorem.
Linecké je dobré, když má čas se alespoň 10 dní uležet.