Go Back
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Justýna Malásková
Porcí 2 plechy

Suroviny
  

  • 70 g mletých ořechů
  • 35 g moučkového cukru
  • 105 g másla
  • 140 g hladké mouky
  • 1 žloutek

Na obalování

  • moučkový cukr
  • 1-2 sáčky vanilkového cukru (dle chuti)

Postup
 

  • Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Jak se vše spojí, přestáváme s ním pracovat, aby se nespařilo.
  • Zabalíme do folie a dáme odležet do lednice – nejlépe do druhé dne. (Pokud spěcháme, tak alespoň na 2 hodiny.) Vypracováváme malé válečky, které ohneme do tvaru rohlíčků. Na plechu s pečicím papírem pečeme asi 10 minut při 180 °C (do zlatova).
  • Rohlíčky necháme vychladnou na plechu – pokud bychom je sundali ještě teplé, budou se rozpadat. Obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.

Poznámky

Foto: Justýna Malásková.
Vytisknout