Jednotlivé porce kuřete omyjte (není potřeba vysušovat) a položte na talíř spodní částí nahoru. Osolte, okořeňte oblíbeným kořením, otočte a i druhou stranu osolte a okořeňte. Při kořenění však dávejte pozor: v místech, kde budete mít koření příliš, se může připalovat. Kořeňte proto rovnoměrně. Moje oblíbená kombinace je dospodu sůl a kari, nahoru jen směs na pečené kuře. Moje dcera zase používá na obě strany provensálské koření. Pokud plánujete výraznější přílohu, můžete klidně jenom osolit.
Talíř s kuřetem dejte do trouby a zapněte na 250 stupňů, u plynové trouby na plný výkon. Při prvním pečení doporučuji chodit kontrolovat, kuře by mělo být hotové zhruba za hodinu, nicméně vaše trouba může péct jinak. Kuře nepodlévejte – naprosto mu stačí ta troška vody, která se k němu dostala při omývání.
Po dopečení můžete ihned servírovat se zeleninovým salátem, bramborovou kaší či s hranolky a tatarkou nebo kečupem. Počítejte však s tím, že z tohoto kuřete není příliš šťávy, takže pokud chcete servírovat s bramborami, rozehřejte si bokem máslo, ať je máte čím omastit.