Go Back

Jehněčí v jarní zelenince

Pavla Momčilová
Porcí 4 osoby
Celková doba 55 mins

Suroviny
  

  • 600 g libového jehněčího bez kosti
  • 1 lžíce pšeničné mouky polohrubé
  • 30 ml olivového oleje
  • 2 mladé cibulky s natí
  • 2 mladé mrkve
  • 1 kořen petržele s natí
  • 1 mladá kedlubna
  • 2 listy kadeřávku
  • 2 hrsti špenátových listů
  • 5 prýtů chřestu
  • sůl, špetka mletého bílého pepře, snítka rozmarýnu
  • voda nebo 1 dl bílého vína na podlití

Postup
 

  • Odblaněné, opláchnuté a osušené masíčko nakrájejte na kostky, osolte, popř. opepřete, poprašte moukou a opečte ze všech stran na rozehřátém oleji.
  • Přidejte nejprve nakrájenou bílou část cibulek a pak postupně očištěnou a nakrájenou mrkev, kořen petržele, kedlubnu a lodyhy kadeřávku. Podlijte horkou vodou nebo směsí vody s vínem a duste do měkka.
  • Očištěný chřest nakrájejte na špalíčky, zelenou nať cibule na proužky, listy kadeřávku na kousky a vše spařte trochou osolené vody. Sceďte a přidejte k masu ke konci dušení, aby si vše zachovalo pěkně zelenou barvu.
  • Pokrm podávejte na věnci z dušené dlouhozrnné rýže nebo s vařeným bramborem.
    Shora posypte čerstvě sekanou petrželovou natí.     

Poznámky

Příprava 15 minut, opékání a dušení 40 minut.
Vytisknout