Omyté a osušené maso nařízněte tak, abyste dostali větší obdélníkový plát. Na prkénku jej lehce naklepejte, osolte, lehce potřete kouskem česneku a hořčicí.
Z rozšlehaného vejce na troše oleje usmažte omeletku.
Připravené maso poklaďte omeletkou, plátky šunky, kolečky cibule a tyčinkami z 1očištěné mrkve.
Rolku zabalte a upevněte bílou nití nebo kuchyňskými jehlami. Opečte ze všech stran na oleji, podlijte a duste.
Po chvíli přidejte nastrouhanou zbylou mrkev a cibuli a všechen celer, osmahněte a vše duste s masem, až je všechno měkké.
Rolku vyjměte a dejte na teplé místo odležet.
Šťávu se zeleninou vysmahněte, zaprašte moukou, podlijte vodou, rozšlehejte, provařte do hladka a popř. dochuťte solí. Omáčku propasírujte nebo rozmixujte.
Rolku nakrájejte na plátky, na míse polijte omáčkou a posypte sekanou petrželkou.
Výborně chutná s dušenou rýží, haluškami nebo noky.