Go Back

Jehněčí rolka s jemnou omáčkou

Pavla Momčilová
Porcí 4 osoby
Celková doba 1 hr 5 mins

Suroviny
  

  • 600 g jehněčí kýty nebo plec bez kosti
  • 1 lžička hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • 4 plátky drůbeží šunky
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 2 malé mrkve
  • kousek celeru
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 lžíce mouky hladké
  • sekaná petrželka

Postup
 

  • Omyté a osušené maso nařízněte tak, abyste dostali větší obdélníkový plát. Na prkénku jej lehce naklepejte, osolte, lehce potřete kouskem česneku a hořčicí.
  • Z rozšlehaného vejce na troše oleje usmažte omeletku.
  • Připravené maso poklaďte omeletkou, plátky šunky, kolečky cibule a tyčinkami z 1očištěné mrkve.
  • Rolku zabalte a upevněte bílou nití nebo kuchyňskými jehlami. Opečte ze všech stran na oleji, podlijte a duste.  
  • Po chvíli přidejte nastrouhanou zbylou mrkev a cibuli a všechen celer, osmahněte a vše duste s masem, až je všechno měkké.  
  • Rolku vyjměte a dejte na teplé místo odležet.
  • Šťávu se zeleninou vysmahněte, zaprašte moukou, podlijte vodou, rozšlehejte, provařte do hladka a popř. dochuťte solí. Omáčku propasírujte nebo rozmixujte.
  • Rolku nakrájejte na plátky, na míse polijte omáčkou a posypte sekanou petrželkou.
  • Výborně chutná s dušenou rýží, haluškami nebo noky.   

Poznámky

Příprava 20 minut, opékání a dušení 45 minut.
Rada:
Rolku můžete podobně připravit i z masa telecího, krůtího nebo pro táty i z vepřového.
Vytisknout