Go Back

Jehněčí kotletky na citrónu

Pavla Momčilová
Porcí 4 osoby
Celková doba 45 mins

Suroviny
  

  • 8 jehněčích kotletek
  • 1 malá cibule, mletý pepř, snítka rozmarýnu
  • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 nezávadného citrónu
  • ½ lžičky mleté sladké papriky
  • 20 g pšeničné mouky polohrubé
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl

Postup
 

  • Omyté a osušené kotletky lehce naklepejte, osolte, malounko opepřete, přidejte rozmarýn a potřete citrónovou šťávou smíchanou s částí olivového oleje. Dejte do chladna ½ hodinky zaležet.
  • Marinované kotletky lehce posypte moukou a paprikou, na pánvi z obou stran opečte dorůžova, přidejte jemně nakrájenou cibuli, zakápněte zbylou citrónovou šťávou a přidejte 1 lžičku citrónové kůry. Podlijte trochou horké vody a pod poklicí duste, až je maso měkké.
  • Maso dejte do tepla na míse. Šťávu vyduste na tuk, zaprašte zbylou moukou, podlijte studenou vodou, rozšlehejte a provařte. Kotletky podávejte s vařenýmbramborem nebo dušenou šunkovou rýží.

Poznámky

Příprava 15 minut, marinování 30 minut, opékání a dušení 30 minut.
Vytisknout