Go Back

Cizrnová paštika s arašídovým máslem

Pavla Momčilová

Suroviny
  

  • 200 g uvařené cizrny (1 konzerva)
  • 1 jemně krájená cibule
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 30 ml bio lněného oleje
  • 30 g žitné mouky celozrnné
  • 1 dl červeného vína
  • 100 g arašídového másla jemného
  • 2 lžičky paštikového koření
  • 1 lžíce SHOYU
  • sůl a pepř podle chuti

Postup
 

  • Cibuli osmažíme na lněném oleji do růžova, přidáme žitnou mouku, česnek a lehce zasmažíme.
  • Zalijeme vínem, přidáme paštikové koření a na mírném ohni mícháme, až dostaneme hustší bešamel.
  • Necháme jej vychladnout.
  • Okapanou cizrnu rozmixujeme do hladka a v misce smícháme s arašídovým máslem, vychladlým bešamelem, SHOYU a dochutíme solí a pepřem.

Poznámky

V chladničce dáme na pár hodin odležet, pak chutná znamenitě.
Vytisknout