Go Back

TOFU po čínsku s klíčky MUNGO – velmi chutný oběd plný fytoestrogenů

Pavla Momčilová

Suroviny
  

  • 200 g přírodního TOFU
  • 2 lžíce SHOYU
  • 1 lžička Maizeny
  • 200 g naklíčené sóji Mungo
  • 1 očištěná masitá červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • 50 ml sójového oleje
  • sůl

Na záliv:

  • 2 lžíce SHOYU
  • ½ lžičky drceného suchého kořene nebo 1 lžička sušené nati libečku (náhrada wei-sú – glutamanu)
  • 2 lžíce červeného vína
  • 1 lžička Maizeny
  • ½ dl vody

Postup
 

  • TOFU nakrájíme na nudličky, posypeme Maizenou, zakápneme SHOYU a promícháme.
  • Čerstvé klíčky MUNGO spaříme krátce v misce vroucí vodou a necháme okapat.
  • Papriku a chilli nakrájíme na proužky.
  • V hrnečku smícháme ingredience na záliv.
  • V pánvi WOK rozehřejeme olej, krátce osmahneme nakrájenou zeleninu a dáme stranou.
  • Do téhož oleje vložíme připravené TOFU, orestujeme, přidáme papriku a spařené klíčky MUNGO, prohřejeme a dáme připravený záliv.
  • Za lehkého promíchávání na mírném ohni pokrm rychle dohotovíme.

Poznámky

Podáváme s rýží natural nebo s žitným chlebem.
Vytisknout