Go Back

Velikonoční beránek

Justýna Malásková

Suroviny
  

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku oleje
  • 3 celá vejce
  • 1 lžička citronové kůry BIO

Postup
 

  • Polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva nasypeme do mísy.
  • Přidáme vejce, mléko, olej a citronovou kůru. Všechno řádně promícháme.
  • Hmotu nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka.
  • Pečeme ½ hodiny na 180°. Pomocí špejle vyzkoušíme, zda je dobře upečený.
  • Po vychladnutí formy beránka vyklopíme.

Poznámky

Beránka můžeme posypat moučkovým cukrem.
Vytisknout