Go Back
Žloutkové třené cukroví s oříškovým krémem

Žloutkové třené cukroví s oříškovým krémem

Mirka van Gils

Suroviny
  

  • 200 g moučkového cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 300 g žloutků
  • 1 ks kůra z jednoho citronu – jemně nastrouhaná
  • 2 g soli
  • 100 g domácí Nutelly
  • 100 g mléčné čokolády
  • 60 g smetany ke šlehání
  • 30 g medu
  • mleté lískové
  • celé nepražené oříšky

Postup
 

  • Máslo s cukrem utřeme a za stálého míchání přidávámežloutky, citronovou kůru a sůl.
  • Závěrem vařečkou vmícháme nahřátou prosátou mouku.
  • Nastříkáme kolečka, napolovinukoleček dáme lískový oříšek, a pečeme v nahřáté troubě na 170 stupňů C asi 5–8minut.
  • Krém:
  • Smetanu zahřejeme s medem (pozor – nevaříme!) a přilijeme čokoládu, kterou zastálého míchání rozpustíme. Přidáme domácí nutellu a necháme vychladnout – ne v chladničce!
  • Mírně chladivou náplň dáme do stříkacího sáčku a slepíme všechny kousky. Každýkousek obalíme v mletých oříškách.
Vytisknout