Go Back
Vánoční cukroví od Mirky van Gils

Kokosky – za 10 vteřin hotovo!

Mirka van Gils
Celková doba 15 mins

Suroviny
  

  • 360 g kokos
  • 800 g cukr krupice
  • 200 g bílků
  • 30 g meruňkového džemu
  • 1 ks citron – z něj nastrouhaná kůra a šťáva
  • 2 g soli

Postup
 

  • Kokos s cukrem naředíme bílkem,přidáme meruňkový džem a citronovou kůru se šťávou a zahříváme za neustáléhomíchání nad párou. Hmota by měla mírně pálit na kloubu prstu.L
  • ehce vychladlou hmotu dáme do stříkacího sáčku s hladkou trubičkou a tvořímena plech pusinky.
  • Klepneme s plechem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů Casi 10 minut.

Poznámky

Foto: Mirka van Gils
Vytisknout