Go Back
Třené kakaové cukrové Mirka van Gils

Kakaové třené cukrovíčko

Mirka van Gils

Suroviny
  

  • 60 g moučkového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 20 g kakaového prášku
  • 1 ks žloutek
  • Jemně nastrouhaná pomerančová kůra z půlky pomeranče
  • meruňkový džem
  • čokoláda

Postup
 

  • Máslo, cukr, žloutek a nastrouhanoupomerančovou kůru utřeme do pěny a vmícháme prosátou, nahřátou mouku na 35stupňů s kakaem. Mouku nahříváme, aby nám hmota netuhla příliš rychle. Těžko ses ní pak pracuje.
  • Stříkáme cukrářským sáčkem tvary, které pečeme při 170 stupních C asi 7–10minut.
  • Vychladlé pečivo plníme meruňkovým džemem. Polijeme rozpuštěnoučokoládou a ozdobíme.

Poznámky

Foto: Mirka van Gils
Vytisknout