Go Back
recept_teply_salat_z_cerne_cocky

Teplý salát z černé čočky s cherry rajčaty

Olga Skálová

Suroviny
  

  • 40 dkg černé čočky
  • 25 dkg pokrájených cherry rajčat
  • 2 meší cibule pokrájené na drobné kostičky
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • trocha oleje na osmažení cibulky
  • sůl, pepř, bazalka – dle potřeby

Postup
 

  • Černou čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a 25 minut vaříme odkrytou. Poté necháme deset minut dojít pod pokličkou.
  • Ve větším hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku dozlatova. Přidáme pokrájená cherry rajčátka (malá stačí překrojit napůl, větší na tři části), promícháme a necháme pět minut prohřát. Poté přidáme prolisovaný česnek, trochu bazalky, sůl a pepř. Jen necháme chvíli povařit a pak přidáme uvařenou čočku, vše promícháme a případně podle chuti dosolíme a opepříme.
  • Servírujeme se steaky, talířovým či grilovaným kuřetem nebo uzeným masem.

Poznámky

Olga Skálová
Vytisknout