Go Back
Ostružinový džem od Mirky van Gils Slavíkové

Ostružinový džem

Mirka van Gils Slavíková

Suroviny
  

  • 1 kg ostružin
  • 1 ks limetka
  • 2 ks bobkové listy
  • 100 ml vody
  • 300 g hnědého cukru
  • 30 g pektinu

Postup
 

  • Omyté ostružiny s bobkovými listy, limetkovou šťávou a ostrouhanou kůrou z limetky podlijeme vodou a vaříme.
  • Pak přidáme cukr, ve kterém je rozmíchaný pektin, a povaříme dalších alespoň 5 minut.
  • Vyndáme bobkové listy a džem vlijeme do čistých skleniček. Ty důkladně uzavřeme.
    Velmi zvláštní kombinace bobkového listu a limetky dává neskutečně příjemně lahodnou chuť ostružinám. A k sýru je prostě boží!

Poznámky

Mirka van Gils Slavíková
Vytisknout