Go Back
Vuřty na pivě.

Vuřty s černým pivem a kečupem

Olga Skálová
Porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 8 vuřtů
  • 2 menší cibule pokrájené na kostičky
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 černé pivo
  • 1 středně velký kečup
  • 1 malá konzervička rajského protlaku
  • špetka bazalky

Postup
 

  • Vuřty stáhneme z kůžičky, podélně rozkrojíme a z obou stran podélně nakrojíme.
  • Na dno zapékací mísy dáme na jemno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Na ně poklademe vuřty, na to nalejeme celý kečup a rajský protlak. Zalijeme černým pivem a posypeme špetkou bazalky. Kdo má rád ostré jídlo, může přidat dvě feferonky nebo pálivé kozí rohy.
  • Celou mísu (nezakrytou) vložíme do trouby a pečeme asi hodinu na 150 °C.
  • Servírujeme s pečivem. Je možno podávat i s houskovým či karlovarským knedlíkem.

Poznámky

Foto: Olga Skálová.
Vytisknout