Go Back
Brownies Rocher.

Brownies Rocher

Josef Maršálek

Suroviny
  

  • 5 vajec
  • 400 g hnědého třtinového cukru
  • 250 g másla
  • 250 g hořké čokolády
  • 100 g kakaa
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g vlašských nebo lískových ořechů
  • 2 g skořice
  • 5 g soli
  • 5 g prášku do pečiva

Poleva

  • 200 g mléčné čokolády
  • 50 g olivového oleje
  • 200 g najemno nasekaných arašídů

Postup
 

  • Z poloviny cukru a bílků ušleháme pevný sníh. Mezitím rozpustíme máslo s čokoládou ve vodní lázni, přidáme zbylý cukr a žloutky, poté polovinu sněhu, všechny zbylé ingredience a nakonec zlehka zbylý sníh.
  • Upečeme rozetřené na plechu vyloženém pečicím papírem při 160 °C asi 25–30 minut. Necháme částečně vychladnout a poté potřeme polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním všech ingrediencí ve vodní lázni.

Poznámky

Foto: Josef Maršálek.
Vytisknout