Go Back
Mandlové cantuccini.

Mandlové cantuccini s levandulí

Josef Maršálek

Suroviny
  

  • 200 g hladké mouky
  • 125 g cukru krupice
  • 50 g vajec
  • 20 g žloutku
  • 10 g celých mandlí
  • 10 g medu
  • 10 g rumu
  • 1 g soli
  • 2 g prášku do pečiva
  • 1 g sušené levandule

Na dohotovení

  • 1 vejce
  • 50 g cukru krupice

Postup
 

  • V míse vyšleháme vajíčko, žloutek, med, cukr a sůl do husté pěny; zamícháme rychle a krátce zbylé ingredience a na pomoučeném vále rozválíme do tvaru válce.
  • Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme cukrem. Pomalu pečeme v dobře vyhřáté troubě při 160 °C asi 25–30 minut, dozlatova.
  • Vyjmeme z trouby a necháme krátce vychladnout. Šikmými řezy nakrájíme na tenké plátky, které narovnáme zpátky na plech. Vložíme zpět do trouby a pečeme dozlatova při 150 °C, 5–10 minut.
  • Vychladlé uložíme ve vzduchotěsné dóze.

Poznámky

Foto: Josef Maršálek.
Vytisknout