Na piškot smícháme v míse všechny suché ingredience, poté přidáme vajíčka a smetanu a ruční metličkou vymícháme do hladkého těsta.
Pekáček vymažeme lehce olejem a vyložíme papírem na pečení a předem připravenou hmotu do něj nalijeme a dobře rozetřeme. Pečeme v rozehřáté troubě při 170 °C asi 10 až 15 minut. Zkusíme špejlí, zda je korpus upečený. Vyndáme a necháme vychladnout.
Na ořechovou vrstvu smícháme jemně strouhané vlašské ořechy s cukrem a rumem do hladké pasty. Tuto natřeme na upečený a vychladlý piškot.
V mléce rozmícháme vanilkový pudink a cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, nesmíme cítit chuť syrového škrobu. Nalijeme do misky, přikryjeme fólií a necháme dobře vychladnout.
Vychladlý pudink vyšleháme dohladka, přidáme měkké máslo a jemně nasekanou kandovanou pomerančovou kůru. Vyšleháme do hladkého a pevného krému. Ten natřeme stejnoměrně na ořechovou vrstvu a dáme asi na 15 minut do lednice či mrazáku dobře ztuhnout.
Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu s olejem do hladké polevy a tu poté nalejeme na předem připravený a ztuhlý krém. Rychle rozetřeme a necháme ztuhnout.
Krájíme dlouhým hladkým nožem, namáčíme jej v horké vodě a utíráme ubrouskem.