V míse smícháme obě mouky, cukry, sůl a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalejeme lehce ohřátým mlékem a opatrně zamícháme. Necháme v pokojové teplotě přikryté asi hodinu kynout.
Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme nelepivé těsto. Necháme asi 30 minut lehce nakynout, poté rozválíme na sílu asi 15 mm a kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrojíme kolečka, ze kterých vykrojíme střed také kulatým vykrajovátkem o průměru 3 cm. Necháme je na pomoučené desce dokynout.
Smažíme v oleji při 170 °C, asi 2 minuty z každé strany. Vyjmeme z oleje a dáme na tác s papírovými ubrousky. Necháme zcela vychladnout.
Na polevu smícháme v hrnci všechny ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 1 minutu. Necháme za občasného míchání vychladnout.
Ve studené polevě namočíme koblihy do poloviny a necháme na mřížce okapat. Dozdobíme malinami a chrpou.