Go Back
Skořicové sušenky podle Mirky van Gils Slavíkové

Skořicové sušenky

Mirka van Gils Slavíková

Suroviny
  

  • 225 g tmavě hnědého cukru
  • 320 g hladké mouky
  • 150 g měkkého másla
  • 75 g celých mandlí, strouhaných nahrubo
  • 13 g mleté skořice
  • 1 g vanilky
  • nastrouhaná kůra z pomeranče
  • 3 g kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 32 g plnotučného mléka
  • 1,5 g jedlé sody
  • 2 g soli
  • vejce na potření

Bílková glazura

  • 1 bílek
  • 150–170 g moučkového cukru

Postup
 

  • Máslo, cukr, vejce, sůl, nastrouhanou pomerančovou kůru, mléko a koření utřeme. Do utřené hmoty vsypeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a nastrouhané mandle. Vymícháme těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici.
  • Druhý den vyválíme a vykrájíme sušenky, které klademe na plech. Potřeme vejcem. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 8 minut.
  • Sušenky můžeme zdobit jako perníčky nebo polít čokoládou. Ale lze je i naplnit skořicovým krémem.

Bílková glazura

  • Veškeré suroviny utřeme do glazury.

Poznámky

Foto: Mirka van Gils Slavíková.
Vytisknout