Z mouky, másla, rozmarýnu a cukru se solí vypracujeme drobenku, přidáme vajíčko a rychle zpracujeme v těsto. Necháme 30 minut v lednici odpočinout.
Poté těsto na pomoučněném vále rozválíme na 3 mm a přeneseme do olejem vymazané pečicí formy. Několikrát propícháme a pečeme naslepo při 175 °C asi 30 až 35 minut dozlatova.
Krém
V mléku rozmícháme cukr, vanilkový cukr, škrob, žloutky a 20 g másla, přidáme rozmarýn a přivedeme k varu. Vaříme 2 min. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout.
Vyjmeme rozmarýn. Poté vyšleháme dohladka, přidáme zbylé změklé máslo a šleháme do hladkého nadýchaného krému. Ten natřeme na dozlatova upečený základ, poklademe kousky rozpůlených jahod. Pokud koláč chceme uchovat déle, potřeme ho dortovým želé.