Vejce vyšleháme s cukrem a solí do pevné pěny, pak rychle všleháme olej a přidáme nastrouhanou kůru z citronu. Nakonec ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme do formy o průměru 26 cm a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Vanilku a ⅔ mléka dáme vařit. V misce rozmícháme ⅓ mléka s cukrem a pudinkem. Do vroucího mléka vlijeme rozmíchaný pudink a za neustálého míchání jej provaříme. Necháme vychladnout, přikrytý potravinářskou folií.
Vychladlý pudink vyšleháme s máslem. Na pánvi s máslem necháme zkaramelizovat cukr a na karamelu orestujeme meruňky. Mimo sezonu můžeme použít i kompotované meruňky – ty nerestujeme.
Šlehačku s cukrem vyšleháme do pevného krému. Na korpus rozložíme meruňky, na něž rozetřeme krém. Celý dort omažeme a ozdobíme šlehačkou a obsypeme praženými mandlovými lupínky.